Efectele terapeutice la aloe vera

Aloe Vera este o plantă miraculoasă originară din SUA. Această plantă se cultivă în țările și pe continentele unde temperatura nu coboară sub zero grade celsius. La noi în țara noastră aloe vera se cultivă doar în ghivecele din casele și apartamentele noastre unde acestă plantă găsește condiții prielnice de creștere și de dezvoltare.
Aloe vera este o plantă cu multiple efecte terapeutice care vindecă: arsurile, acneneea, reumatismul, diabetul, constipația, hipoglicemia, hepatita A,B,C, cistita, herpesul, oboseala și stresul intelectual, insomniile, ulciorul și bolile de inimă. Cercetările horticultorilor români și străini au scos în evidență faptul că ceaiurile preparate din frunzele de aloe vera, vindecă răceala, gingivita și bolile de colon.Mai mult ceaiul din frunzele de aloe vera vindecă bolile de ficat și de rinichi. Această plantă miraculoasă este utilizată și în medicina naturistă sub formă de creme și diverse alifii care revitalizează și reântinerește pielea la femei și bărbați. Cremele și loțiunile de aloe vera vindecă zgârieturile și tăieturile apărute la suprafața pielii, reântineriind pielea.
Aloe vera constituie un adevărat izvor de minerale și de vitamine care pot fi asimilate de organismul uman doar prin alimentație.
Studiile cercetătorilor americani au scos la iveală faptul că gelul de aloe pentrează până la al șaptelea nivel de la piele până la os .
Produsele pe bază de aloe vera pot avea efecte adverse sau reacții secundare la unele persoane mai sensibile.Horticultorii și medicii naturiști români au demonstrat faptul că aloe vera este o plantă miraculoasă care are efecte antibacteriene, antiparazitare și antivirale deosebit de eficiente pentru organismul uman.
Infuziile preparate din frunzele de aloe vera stimulează circulația sanguină și limfatică, reglează metabolismul glandei pancreatice .În ulcerul gastrointestinal aloe vera are acțiune cicatrizantă și antibacteriană.
Preparatele miraculoase din aloe vera vindecă alergiile și previne erupțiile cutanate .
Frunza de aloe vera are un efect depurativ fiind recomandată în bolile aparatului digestiv și în curele de detoxifiere. Aloe vera este un puternic energizant pentru organismul uman. Cura cu aloe vera este foarte bună pentru tratarea infecțiilor urinare, bucale, gastritei, alergiilor, candidozei, gingivitei, conjuctivitei și a durerilor de gât. Gelul de aloe vera vindecă rănile și degerăturilor. Gelul de aloe vera prin substanțele active biologic pe care le conține acționează antiimflamator asupra sistemului digestiv și asupra pancreasului.
Aloe vera este o plantă cu multiple efecte terapeutice care nu trebuie să lipsească din casa și de pe masa nimănui.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Advertisements
This entry was posted in Diverse, Flori, Plante medicinale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s