Efectele terapeutice ale usturoiului

Usturoiul Allium sativum este originar din Africa sau din Asia centrală. Aceasta este foarte des cutivat în grădinile tuturor românilor. Usturoiul a fost adus în Europa încă din antichitate și preluat de medicina naturistă și științifică.
Usturoiul are numeroase efecte terapeutice și proprietăți tămăduitoare. Cercetările horticultorilor români și străini au scos în evidență faptul că usturoiul vindecă gripa, răceala, astmul, bronșita, guturaiul, afecțiunile pulmonare, asteroscleroza și astenia. Mai mult cercetările naturiste din România au scos la iveală faptul că usturoiul vindecă cancerul de colon, stomac sau de piele și desfundă căile respiratorii.
Consumul de doi trei căței de usturoi pe zi are efecte miraculoase în tratarea infecțiilor intestinale și a faringitelor.
Cercetările horticultorilor și a medicilor naturiști din Țara Dornelor, au demonstrat faptul că usturoiul, poate să vindece febra și bolile de stomac de la vitele din gospodăriile țărănești.
Atunci când vitele, se luptă cu febra sau cu răceala, li se va da zilnic să mănânce usturoi combinat cu fân sau cu otavă și astfel animalele din gospodăriile noastre bucovinene vor fi sănătoase.
Usturoiul elimină toxinele din organismul uman și vindecă durerile de dinți. Această miraculoasă plantă are proprietăți anfifungice, antibacteriene și anticancerigene.
Usturoiul datorită calităților sale terapeutice nu trebuie să lipsească din nici o grădină și o bucătărie europeană.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Advertisements
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s