Leandrul

2Parale.ro

Leandrul este o plantă originară din Olanda. Această plantă este cultivată atât în ghivece în casele şi în apartamentele nostre, cât şi în grădinile noastre familiare sau în grădinile didactice de stat.

Leandrul este plantă frumoasă înaltă şi impunătoare, atingând înălţimea de aproximativ doi metri. Frunzele sale care cresc pe tulpină sunt lungi şi lanciolate de aproximativ 15-20 cm lungime iar florile sale sunt de culoare roşie, albă sau violacee. Culoarea verde închis a frunzelor sale aduce pentru câteva momente liniştea, gândirea pozitivă şi lumina divină în sufletul omului de rând după o zi de muncă, iar florile de culoare roşie, albă sau violacee aduc pentru o clipă fericirea, bucuria şi gingăşia în sufletele noastre dragi, care deseori suferă din cauza grijilor şi a problemelor cotidiene ale vieţii.

Leandrul este o plantă decorativă prin frunze, cât şi prin flori care se înmulţeşte prin butaşi de tulpină sau prin despărţirea tufelor.

Această plantă preferă soluri fertile şi permeabile luto-nisipoase, bogate în humus, în mraniţă şi în turbă. Leandrul atunci când se cultivă în câmp deschis pe timpul verii se va uda ori de câte ori va fi nevoie şi se va întreţine terenul din jurul său liber de buruieni prin efectuarea de pliviri şi de praşile manuale. Atunci când această plantă este plantă este cultivată la ghiveci se va uda în timpul perioadei de vegetaţie de două ori pe săptămână iar în perioada iernii se va uda de trei ori pe săptămână.

Frunzele şi florile acestei plante conţin o substanţă foarte toxică numită leandridă care afectează şi irită foarte des ochii, pielea şi nasul de aceea atunci când confecţionaţi butaşi de la această plantă este necesar să vă spălaţi imediat cu multă apă şi săpun ca să nu pătrundă această substanţă în organism.

Odată la două-trei săptămâni se va practica toaletarea frunzelor care constă în ştergerea acestora cu o cârpă umedă. Concomitent cu această lucrare se vor îndepărta de pe plantă frunzele şi florile uscate .

Leandrul este o plantă care este utilizată pentru ornarea şi decorul caselor, a birourilor, holurilor şi a sălilor de conferinţă. Bolile şi dăunătorii se vor combate cu fungicidele şi insecticidele sistemice şi de contact existente pe piaţa românească.

Această plantă decorativă prin frunze cât şi prin flori merită să fie cultivată în ghiveci şi în grădinile tuturor oamenilor şi a iubitorilor de frumos.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian Vatra Dornei

Advertisements
This entry was posted in Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s