Dracena

2Parale.ro
Dracena este o floare originară din Olanda ea găsindu-se şi în flora spontană în pădurile din nordul Franţei şi din sud –estul Angliei. Această plantă este decorativă prin frunze cât şi prin flori . Frunzele sale sunt lungi şi lanciolate de aproximativ 10-15 cm lungime, găsindu-se grupate sub formă de mănunchiuri sub formă de stea iar florile sale sunt albe sau mov –violacee. Culoarea verde închis a frunzelor creează o oază de vegetaţie şi de linişte în casele, apartamentele şi în birourile noastre iar florile de culoare albă sau violacee care înfloresc la sfârşitul lunii februarie ne încarcă pe noi oamenii pentru o clipă cu bucuria, speranţa şi cu lumina divină din jurul nostru.

Dracena este o plantă care se înmulţeşte relativ uşor, prin puieţii săi care au rădăcini adventive şi sunt prinşi de planta mamă , prin butaşi de frunză şi prin bulbi.

Întreţinerea acestei plante nu necesită din partea dumneavoastră costuri şi eforturi fizice foarte mari. O dată la două trei săptămâni se practică toaletarea frunzelor care constă în ştergerea acestora cu o clipă umedă de praf şi o dată cu această operaţiune se vor îndepărta şi părşile uscate şi bolnave sau îngălbenite ale plantei noastre . Această floare în ţara noastră este cultivată numai la ghiveci . Dracena preferă soluri fertile bogate în humus şi foarte bine drenate. Plantarea sau mutarea dintr-un ghiveci în altul se va face primăvara.. Atunci când veţi executa această operaţiune va trebui să aveţi mare grijă să nu rupeţi rădăcinile plantei. Atât pe timpul perioadei de vegetaţie cât şi pe timpul iernii se va uda de două-trei ori pe săptămână şi ori de câte ori este nevoie . În cazul în care pe floarea noastră vor apărea urme de boli sau pătări vom folosi o serie de fungicide cum ar fi : Dithane, Curzate iar în cazul în care vor apărea şi dăunători noi vom folosi o serie de insecticide cum ar fi : Mospilan, Reldan sau Calypso produse existente la această oră pe piaţa agricolă românească şi europeană . Dracena este o floare care este utilizată pentru decorul birourilor, a sălilor de conferinţe şi de curs cât şi pentru ornamentarea caselor şi a apartamentelor a tuturor oamenilor iubitori de vegetaţie de viaţă şi de frumos. Dracena este o plantă care merită să o cultivaţi în casele şi în apartamentele dumneavoastră deoarece ea vă face viaţa mai plăcută şi mai frumoasă.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra Dornei

Advertisements
This entry was posted in Diverse, Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s