Begonia metalică

2Parale.ro

Begonia metalică este o floare originară din America centrală şi de Sud.

Ea este o plantă decorativă prin frunze şi prin flori. Begonia metalică este întâlnită foarte des în apartamentele şi în casele noastre familiare cât şi în birourile noastre la locurile noastre de muncă. Begonia poate fi cultivată şi în câmp în grădinile noastre familiare şi didactice de stat. Frunzele sale sunt mari pieloase, hastate de aproximativ 8-10 cm lungime şi de 6 cm lăţime iar florile sunt de culoare roşie sau rozie-violacee.

Culoarea verde închis de pe frunzele plantei, ne aduce pe chipurile noastre dragi linistea sufletească de care avem nevoie după o zi de muncă şi plină de evenimente iar culoarea florilor de culoare roşie sau violacee stârneşte în noi sentimentele de iubire, gingăşie şi de afecţiune faţă de cei din jurul nostru. Coloristica de pe frunzele şi de pe florile plantei ne face pe noi oamenii să gândim mai luminos şi mai pozitiv şi să fim mai buni şi mai iubitori cu cei din jurul nostru.

Begonia metalică preferă soluri fertile, permeabile şi foarte bogate în humus şi bine expuse la soare. Această plantă înfloreşte pe la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai. Begonia se înmulţeşte prin butaşi de tulpină sau de frunză. În timpul perioadei de vegetaţie şi pe timpul iernii planta noastră se va uda ori de câte ori este nevoie.

În momentul în care frunzele la begoniile de la ghiveci încep să se îngălbenească atunci noi vom adăuga îngrăşăminte complexe şi minerale dizolvate în apă pe bază de azot, fosfor şi de potasiu de două ori pe lună. Odată la două-trei săptămâni dumneavoastră trebuie să aveţi în vedere toaletarea frunzelor operaţie care constă în ştergerea frunzelor de praf cu o cârpă umedă. Concomitent cu această operaţiune se vor îndepărta de la planta noastră şi resturile vegetale uscate.

Bolile cele mai păgubitoare care afectează begonia metalică sunt : putregaiul cenuşiu, făinarea şi bacterioza care le vom trata cu produse pe bază de cupru şi cu fungicide cum ar fi : Champion,Triumf şi Aliette iar dăunătorii plantei noastre se vor captura cu Mospilan, Calypso, Reldan produse sistemice existente la această oră pe piaţa agricolă românească. Begonia metalică este o floare utilizată pentru ornamentarea grădinilor familiare mici şi de stat şi pentru decorarea holurilor, a sălilor de conferinţe şi a birourilor. Dacă dumneavoastră veţi ţine cont de aceste sfaturi ale mele veţi avea o floare frumoasă şi sănătoasă lipsită de boli şi de dăunători.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra Dornei

Advertisements
This entry was posted in Diverse, Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s