Efectele terapeutice ale bananei

Banana este un fruct foarte vechi. Mărturiile referitoare la originea acestui fruct energizant, mineralizant şi revigorant s-au descoperit pentru prima dată în manuscrisele scrise ale indienilor în secolele IV şi VII înainte ve venirea lui Isus Hristos pe pământ. În secolul IV înainte de Hristos Alexandru Macedon face împreună cu armata sa o expediţie în India şi descoperă acest fruct miraculos şi delicios.

Banana este un fruct energizant şi revigorant, pentru organismul uman conţinând numeroase minerale, proteine, fibre, grăsimi, carbohidraţi şi o mulţime de vitamine cum ar fi de exemplu : vitaminele A,B, B6, B9 şi vitamina C. În banane noi găsim un adevărat izvor de minerale cum ar fi: calciu, magneziu, cobalt, zinc, crom, fier, sodiu etc.

Banana are proprietăţi energizante, remineralizante şi revigorante. Acest fruct este recomandat oamenilor care prestează muncile fizice, mai ales copiilor şi bătrânilor. Banana reduce oboseala organismului uman şi ameliorează stresul intelectual.

Acest fruct stimulează producerea de hemoglobină în sânge şi ajută la vindecarea anemiei. Banana are un efect relaxant, ea creşte capacitatea noastră de muncă şi de concentrare, ea poate să calmeze sistemul nostru nervos. La fel ca şi mărul banana este un tratament eficient împotriva insomniei.

Bananele sunt utilizate de către doamne şi domnişoare în cosmetică. Din banană se poate face o mască specială pentru ten.

Dumneavoastră trebuie să striviţi două banane şi să aplicaţi această pastă pe faţă şi să puneţi ţesătura în aşa fel încât să susţină masca respectivă. O ţineţi pe faţă 20 de minute şi apoi clătiţi. Acest fruct tratează negii, arsurile de soare prin aplicarea pe piele a unei banane zdrobite.

Banana poate să vindece artrita sau guta. În acest caz se recomandă o dietă cu banane trei sau patru zile cu circa 8-9 banane, fără a se consuma alt aliment în această perioadă.

Eu vă recomand ca dumneavoastră să daţi mai multă atenţie acestui fruct care are multe efecte terapeutice pentru organismul uman, el găsindu-se pe piaţa noastră europeană în magazinele noastre în orice anotimp la un preţ destul de atractiv pentru buzunarele noastre deoarece banana este importată din India.

 

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra  Dornei

2Parale.ro
 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s