Clivia miniata crinul roşu de cameră

2Parale.ro

Clivia miniata (crinul roşu de cameră ), este o floare originară din Olanda sau din Africa de Sud.

Această floare este întâlnită în casele şi apartamentele noastre familiare atât pe timpul iernii cât şi pe timpul verii. Crinul roşu de cameră este o floare deosebit de apreciată, pentru frumuseţea ei de către români şi străini. Ea se cultivă numai la ghiveci. Frunzele sale de culoare verde închis, mari şi lanciolate, de aproximativ 25 centimetri în formă de sabie aduc liniştea şi gândirea pozitivă în sufletul omului după o zi de muncă iar florile de culoare roşu aprins aduc pentru o clipă bucuria, gingăşia şi iubirea pe chipurile noastre dragi după o zi încărcată de evenimente cotidiene ale vieţii noastre.

Crinul roşu de cameră înfloreşte de la sfărşitul lunii februarie până la începutul lunii martie. În luna martie floarea crinului de cameră trezeşte sentimentele romantice de iubire şi de afecţiune în sufletul doamnelor şi a domnişoarelor pe data de 8 Martie care se bucură pentru o clipă de atenţia soţilor, a iubiţilor şi a prietenilor din jurul lor atunci când primes în dar o floare în prag de primăvară simbol pur şi veşnic al fineţii, a afecţiunii şi a purităţii feminine eterne.

Crinul roşu se înmulţeşte prin bulbi, tuberobulbi sau prin despărţirea tufelor. Atât în perioada iernii cât şi în perioada de vegetaţie, dumneavoastră trebuie să aveţi în vedere o serie de aspecte deosebit de importante. În perioada iernii va trebui să udaţi floarea la 2-3 zile cu apă ţinută în sticle de plastic la temperatura camerei fiindcă apa rece poate dăuna plantei noastre ducând la pieirea prematură a acesteia. La 2-3 săptămâni trebuie să faceţi toaletarea frunzelor şi anume ştergerea acestora de praf cu o cârpă umedă şi cu această ocazie se vor îndepărta prin tăiere cu foarfeca de grădinărit şi frunzele uscate sau îngălbenite. În timpul perioadei de vegetaţie noi trebuie să fertilizăm această floare cu îngrăşăminte foliare cum ar fi : Fertitel, Borocal, Spring, Atonik dar se pot folosi şi îngrăşăminte minerale pe bază de azot, fosfor, potasiu pentru creşterea cantităţii de clorofilă din frunzele plantei noastre sau pentru stimularea creşterii şi înfloririi ei.

Crinul roşu de cameră preferă la ghiveci soluri fertile, luto-nisipoase sau brun-roşcate de pădure şi permeabile cu drenaj bun şi fără crustă.

Floarea noastră atât pe timpul iernii cât şi în perioada de vegetaţie se va uda când solul din ghiveci este uscat şi întărit şi ori de câte ori este nevoie.

Bolile crinului roşu se vor combate cu fungicide specifice de contact cum ar fi : Dithane, Mancozeb Curzate, Bravo, cu produse pe bază de cupru iar dăunătorii se vor combate cu insecticidele : Calypso, Vilmorin, Reldan, Actara produse existente la această oră pe piaţa românească şi europeană.

Crinul roşu de cameră este o floare utilizată pentru ornarea sălilor de conferinţă, a birourilor, a holurilor cât şi a caselor şi a apartamentelor noastre familiare. Aceasta este o floare frumoasă decorativă prin frunze cât şi prin florile sale de culoare roşie care merită să o cultivaţi în casele dumneavoastră în orice anotimp. Dacă veţi ţine cont de sfaturile mele veţi avea o floare frumoasă şi sănătoasă.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra-Dornei

Advertisements
This entry was posted in Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s