VIN CALD DE MERE

2Parale.ro
Pentru a putea prepara acest tip de vin noi avem nevoie de 500 g de mere de preferinţă Jonathan. Acestea se spală, se taie în rondele fără a se curăţa de coajă şi sâmburi, se aşează într-un vas, se presară cu două linguri zahăr şi se introduc la cuptor la foc iute să se caramelizeze zahărul.
Între timp se încălzesc 500 ml vin roşu împreună cu 50 ml apă se adaugă 100 g zahăr, coaja de la o lămâie şi scorţişoară.
Când începe să fiarbă se adaugă merele caramelizate, se ia vasul de pe foc şi se lasă acoperit 30 de minute. Se trece amestecul prin sită, pentru a scoate cojile şi sâmburii. Se adaugă sucul de la o lămâie şi se încălzeşte. Se serveşte cald.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian

This entry was posted in Diverse, Pomi fructiferi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s