Semnificaţia florilor

2Parale.ro

Florile sunt cele mai gingaşe şi mai frumoase de pe suprafaţa Pământului.

Aceste flori poartă semnificaţii complexe şi subtile, astfel simplul gest de a oferi o floare este echivalentul a o mie de cuvinte.

Florile sunt nelipsite de la evenimentele importante din viaţa omului cum este o nuntă, o sărbătoare sau o onomastică.

Florile mai pot fi dăruite şi între prieteni sau pot fi oferite cadou la zile onomastice într-un cadru deosebit.

Orice floare are un spaţiu al ei care-i conferă un loc special între celelalte, fiecare purtând un mesaj deosebit care o individualizează.

Cu semnificaţii diferite în funcţie de culoare sau de specie, aceste flori extrem de gingaşe pot face un gest ce nouă ni se pare din ce în ce mai greu de întreprins : transmiterea sentimentelor faţă de cei care îi apreciem. Chiar şi persoanele care nu vor să arate că sunt emoţionate vor fi surprinse în mod plăcut atunci când primesc flori.

Oferirea unui buchet de flori, persoanei iubite când aceasta nici nu se aşteaptă provoacă o bucurie şi mai mare, ea va aprecia şi mai mult această luare prin surprindere şi va fi profund emoţionată.

Gesturile romantice din partea partenerului au efect garantat dacă sunt făcute la timpul potrivit. Nimeni nu se supără să primească cadou o floare, mai ales că mesajele pe care acestea le transmit sunt variate, putând alege astfel floarea în funţie de ocazie şi de reacţia pe care vrem să o provocăm.

Fie că oferim flori scumpe precum : trandafirii, crinii, sau o orhidee, acestea rămân un simbol al admiraţiei, al afecţiunii şi al apropierii persoanei dragă sufletului nostru.

Eu am decis că este bine să cunoaşteţi legendele şi istoria florilor provenite din diferite regiuni pentru a fi apreciate de dumneavoastră cu adevărat.

Nu trebuie să aşteptaţi o ocazie anume pentru a oferi flori, bucuraţi-vă de fiecare moment petrecut alături de persoana iubită.

Cu semnificaţii, culori, forme şi mirosuri variate vom găsi cu siguranţă floarea potrivită pentru ocaziile la care luăm parte în viaţa noastră.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra-Dornei

Advertisements
This entry was posted in Diverse, Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s