VIN DE PĂTRUNJEL

2Parale.ro
Vinul de pătrunjel este un leac străvechi cunoscut de aproape un mileniu.
Acesta este eficient în ameliorarea durerilor care prevestesc afecţiuni cardiace.  Zece tulpini proaspete de pătrunjel cu frunze cu tot se pun la fiert într-un litru de vin natural la care se adaugă una-două linguri de oţet curat de vin. Se lasă să fiarbă la foc mic zece minute, apoi se topeşte în această fiertură o cantitate de 300 g de miere de albine.
Se ia de pe foc şi se lasă să stea cinci  minute.
Vinul se filtrează fierbinte şi se trage în sticluţe curate, perfect uscate, clătite în prealabil cu alcool tare, apoi se astupă ermetic.
Din acest preparat se vor lua două-trei linguri pline pe zi.

Ing.horticol diplomat Laurian Ungurian

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s