Reţetă de suc de măceşe

2Parale.ro
Pentru a face suc de măceşe, aveţi nevoie de un   kilogram de măceşe, o jumătate de litru de apă, 150 grame de miere,  coajă de lămâie sau de portocală sau ghimpir proaspăt ras.
Măceşele trebuiesc spălate şi îndepărtate codiţele şi sâmburii.
Jumătate din cantitatea de măceşe se fierbe într-o oală, timp de 20 de minute. Se strecoară apa şi se fierbe restul de măceşe în ea. Se pasează măceşele fierte şi se îndulcesc cu miere, după gust, şi se condimentează cu coajă de lămâie sau de portocale sau cu ghimpirul ras. Sucul obţinut poate fi păstrat, în borcane curate şi închise ermetic timp de aproximativ două săptămâni, în frigider.

Ing. horticol diplomat Laurian Ungurian

This entry was posted in Diverse, Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s