Ingrijirea florilor

2Parale.ro

Sfaturi pentru îngrijirea florilor pe timpul iernii

Nu există om care să nu admire şi să nu iubească florile chiar şi pe timpul iernii.

Florile sunt adevărate simboluri şi comori ale pământului create de bunul Dumnezeu care aduc, fericirea, gingăşia, şi zâmbetul pe feţele noastre dragi în clipele cele mai grele ale vieţii noastre. Acestea ne oferă nouă frumuseţea şi parfumul lor, un dar nepreţuit fără recompensă.

Culoarea verde de pe frunzişul florilor din casele şi din apartamentele noastre ne ajută pe noi oamenii să fim mai liniştiţi sufleteşte, după o zi de muncă plină de evenimente, iar floarea plantelor de culoare roşie, roză, albă sau portocalie aduce pe chipurile noastre bucuria, iubirea şi speranţa şi astfel vom putea trece mai uşor peste grijile cotidiene ale vieţii . Plantele cultivate la ghiveci, ne fac viaţa mai plăcută şi mai frumoasă.

Florile cele mai des cultivate la ghiveci în timpul iernii sunt : muşcata, ficusul, cyclamenul, cactuşii, leandrul, trandafirul chinezesc, paltinul de cameră, violetele etc.

Aceste flori cultivate de noi în case sau în apartamente indiferent de talia lor vor avea nevoie de multă lumină naturală pe toată durata zilei. Florile vor trebui să fie ferite de prea multă căldură şi de frigul excesiv. Va trebui să ţineţi ghivecele cu flori departe de calorifere deoarece căldura în exces poate provoca ofilirea sau moartea acestora.

Temperatura maximă, la care noi putem expune plantele de casă şi de apartament este de aproximativ 35-40 de grade celsius. Mai mult florile nu trebuie să stea pe durata iernii pe holurile sau pe coridoarele reci. Frunzişul plantelor nu trebuie să atingă ferestrele îngheţate.

Plantele pe timp de iarnă, se vor uda mai puţin şi mai constant şi nu trebuie să uităm să le udăm pentru că procesul lor de creştere şi dezvoltare în această perioadă este mai lent dar nu cu totul oprit. Se va verifica umiditatea solului din ghivece şi se vor uda florile de cel puţin două ori pe săptămână.

Fertilizarea se va face mai puţin pe timp de iarnă şi mai mult în perioada de primăvară şi de vară. De la sfârşitul lunii februarie şi începutul lui martie, plantele încep să se dezvolte din nou şi se vor folosi fertilizatori şi îngrăşăminte foliare dizolvate în apă la o concentraţie de aproximativ 50%.

O dată la trei săptămâni se va face toaletarea frunzelor, prin ştergerea cu o cârpă umedă a impurităţilor şi a prafului. Florile se vor curăţa de resturile vegetale şi de frunzele uscate.

Dacă veţi ţine cont de toate aceste sfaturi practice veţi avea plante frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra-Dornei

Advertisements
This entry was posted in Flori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s